De weg naar vrijheid

Deze site gaat over de weg die Dean gaat volgen naar een leven zonder zuurstofslang.

Dean heeft in januari 2004 een virusinfectie gehad, adeno virus genaamd. Dit virus heeft zijn longen dusdanig beschadigd dat hij sindsdien dag en nacht aan de zuurstof zit.

Het afgelopen jaar is Dean in longfunctie erg achteruit gegaan (van 34 % naar 13% ) waardoor de kinderlongarts van het AZM besloot Dean door te sturen naar het UMCG in Groningen voor een screening.

Dit om te kijken of Dean in aanmerking komt voor een longtransplantatie. Maandag 8 OKtober werden we uitgenodigd voor het groen licht gesprek en kregen wij te horen dat Dean goed bevonden was om getransplanteerd te worden.

Sinds vrijdag 12 oktober staat Dean op de wachtlijst voor nieuwe longen, met hopenlijk een leven zonder zuurstofslang. Dean zegt vaker "Ik wil ook vrij zijn", als hij geconfronteerd wordt met zijn beperkingen. Daarom de titel :  De weg naar Vrijheid   !!!!!!!!!!!!!!!!!

Op 26 maart 2008 is Dean getransplanteerd in het UMCG te Groningen. Hij heeft volgens de chirurg een mooi paar nieuwe longen gekregen.  Dean gaat nu met volle teugen genieten van zijn nieuwe vrijheid………..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s