Gister avond kon mams niet op de web-log komen.

Vandaar deze ochtend editie……

Gisterochtend was ik samen met papa om 8.00 al in het zwembad. Na een potje waterpolo was het tijd voor een lekker ontbijtje. Omdat we zo vroeg moesten gaan zwemmen had ik alleen mijn medicijnen cocktail gehad. Papa ging met me naar het personeels restaurant waar ze gekookte eitjes hebben en dat was natuurlijk weer smullen.

Terug op mijn kamer kwam om 10.00 de juf om met mij  schoolwerk te doen. Eergisteren had ik mooie kaarten van de kids uit mijn klas gekregen. Ik heb met de juf een mooie kaart terug gestuurd(zelf geschreven)

Toen het tijd was voor de eerste dosis probenecide (dit middel beperkt de nefrotoxiciteit ) komt ineens de PM-er binnen. Ik had haar laatst een stoer verhaal verteld over het nemen van de medicijnen. Namelijk dat dit voor mij als stoere bink  NO PROBLEEMO  was, gewoon met een beetje fruithapje en weg…..In de realiteit ziet het er wel iets anders uit maar dat is niet iets wat zij perse hoeft te weten,  toch !?………….

Komt ze toch met eigen ogen kijken hoe ik het doe, het innemen van DE MEDICIJNEN. Nou stond ik even mooi te kijken. Na het eerste hapje in de mond te hebben,  wuifde ik dat ze wel weg kon gaan. Maar niks hoor, blijft ze toch werkelijk kijken tot ik de hele dosis probenecide op heb !!!  Ongelooflijk, volgens mij was dit zoals ze noemen een doorgestoken kaart………en een bittere PIL.

Gelukkig kwam om 11.00 de poppenspeelster met Bast en Snavel zodat ik mijn gedachten even kon verzetten. Ik moest namelijk ook nog een nieuw infuus geprikt krijgen en daar ben ik bang voor. Gelukkig ging het prikken vrij goed.  De 2de keer prikken was raak………….en daar was ik blij om.
Toen werd meteen de hyperhydratie gestart en zat ik weer vast aan het lijntje.

Als de Cidovofir gestart word, begint het echte werk want dat is de virus-blokker. Ik word wel steeds vlugger misselijk, jammer van mijn middag eten……………
Gelukkig blijft het tot nu toe bij 1 keer bl`e`ee`e`e`e…….en dan is mijn buik weer normaal…………
Verder heb ik nog geen last van de andere mogelijke bijwerkingen( Koorts, Protienurie,Huiduitslag en Nefrotoxiciteit) dus dat is wel weer gunstig.

Omdat de bloeddruk wat aan de hoge kant blijft, dit komt waarschijnlijk door de hoge dosering prednisolon, is de dosering atenolol (bloeddrukverlager) weer verhoogd. ( Eergisteren ook al) Ja, men neemt wat mijn bloeddruk betreft liever geen risico`s meer…wat ook wel te begrijpen is..

8 gedachten over “Gister avond kon mams niet op de web-log komen.

 1. He Kanjer,

  Wat zul jij genoten hebben van je happy meal. Als ik te lang niet bij de mac kom krijg ik gewoon afkickverschijnselen ha ha. Na de vakantie zijn we hier op de Berkenschutse weer hard aan de slag gegaan. We hebben speciaal voor jou een heel mooi plekje naast Tom vrijgehouden. Maar natuurlijk eerst weer beter worden! We kijken iedere dag even op de computer in de klas (we hebben eindelijk een nieuwe!!) of er nog nieuws is uit Groningen. We duimen hier allemaal dat je heeeeeeel snel naar huis mag!

  Groetjes van Daphne

 2. Hallo Dean en Anita,

  Je bent flink aan het oefenen voor de spelen van 2012 met waterpolo zo te lezen?En doe maar stoer…na het trainen met papa in het restaurant een eitje gaan eten je lijkt net een echte zwemmer.
  Gelukkig voor je is het infuus meegevallen we hopen dat je niet te veel bijwerkingen krijgt van alle medicijnen.Zo te horen houden ze je goed in de gaten.
  Nog een fijne avond samen met mama en morgen is papa weer terug kunnen jullie samen weer gaan zwemmen.
  Groetjes Quint, Andre en Patricia

 3. He die Dean,

  Wat een leuke kaart heb je ons gestuurd. De kids waren er erg door verrast. Ik zal een nieuw pakketje met schoolwerk voor je afgeven in Geldrop. Dan kun je mooi wat oefenen als je je verveelt.
  Heel veel groetjes en knuffels van ons ALLEMAAL en een dikke zoen van Martijn.

 4. Hoi Dean,
  Wat schrijft mama toch altijd mooie verhalen over je avonturen in het ziekenhuis.
  Soms goede berichten maar soms ook niet zulk goed nieuws.

  Maar je bent een dappere vent en aan jou zal het zeker niet liggen.

  Voor papa en mama is het soms wel moeilijk om hun knul zo ziek te zien! Het duurt al zo lang en het is zo onzeker allemaal.

  Hopelijk brengt deze nieuwe week eindelijk goed nieuws!

  Veel liefs van Alida

 5. Hallo Familie,

  Ik schrijf een klein gedichtje,
  het heeft niet veel om handen,
  maar het heeft iets van een lichtje,
  dat in het donker zal brandde.

  Jenny en Toon en familie wensen jullie heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s