2 Dagen zonder infuus

Het "lijntje" is gesneuveld

Na eergisteren een rustige nacht gehad te hebben met saturatie`s rond de 96 tot 99 % (met een halve liter zuurstof) en een hartslag die af en toe zelfs onder de 130 kwam werd onze meneer Janssen fris en fruitig wakker.

Totdat het infuus kapot ging en daar was Dean dus absoluut niet blij mee. De zuster ging overleggen met de arts wie er dan het beste kon komen prikken. Dit omdat het elke keer zo moeizaam gaat voordat het infuus erin zit. Nou de zuster ging het dus overleggen en Dean riep haar nog na dat het geen co- assistent moest zijn!!!!!!!!!!!! Hahahahaha daar was de zuster het ook mee eens.

De longarts kwam nog langs en was blij om te horen dat de saturatie beter was en Dean`s hartslag iets lager dan de nachten ervoor. Ook het hele zware ademen was s`nachts een stukje minder. Al met al niet verkeerd, maar ook nog niet top. Je bent ingetogen blij………want we zijn er nog lang niet.

De longarts kwam ook nog met het idee om de augmentin (anti-biotica) de komende 2 dagen oraal (via de mond) te geven, zodat Dean pas maandag weer een nieuw infuus hoeft voor de 3de behandeling met de virusblokker. Nou dat was echt super. Dean was er erg blij mee, en wij ook. 2 dagen een Dean die niet "GEHANDICAPT" is en weer alles ZELLUFFFF kan.Vakantie_2008053

s`Avonds nog even lekker in bad want dat kan dan ook weer als je geen infuus hebt.

Na weer een rustige nacht was de zondag aangebroken. De saturatie`s blijven "goed" (dat wil zeggen, ze zakken nu niet meer zo erg) en de hartslag en ademhaling worden ook rustiger. Laat ons hopen dat Dean het ergste nu achter de rug heeft…….en het virus inderdaad als een blok aan het vallen is.

Vandaag gingen June en ik naar huis. Haar school begint morgen weer en ik wil de eerste schooldag voor haar zo mooi en prettig als mogelijk laten verlopen. Het liefste wilde June bij ons blijven maar soms kunnen dingen gewoon niet, of niet meer…en heb je geen keus. Het afscheid van de "jongens" was zwaar en de rit naar huis lang. Het was alsof hij ( nu ik zonder mijn mannen was) vele malen langer was dan normaal…………

Morgenmiddag als ik June weer uit school heb gehaald nemen Oma en Opa het "ouderschap" voor June weer over en ga ik (zonder mijn "tante Truus" en met pijn in mijn hart) weer terug naar het UMCG. Waar Dean dan zijn 3de kuur heeft gekregen en hopelijk weer net zo goed doorheen gekomen is als de vorige 2 keren………..en ik hem weer in mijn armen kan nemen. 

4 gedachten over “2 Dagen zonder infuus

 1. Ha die Dean,

  Gelukkig is de saturatie weer wat beter en je hartslag ook, dat is in ieder geval iets positiefs! Op de foto zie je er ook lekker stoer uit, ben blij je weer even gezien te hebben (op foto dan!)
  Moet nu aan het werk! Succes met alles!

  Liefs Nelleke

 2. Hoi Dean en pappa,

  Gelukkig gaat het klimmen beter dan de laatste keer dat ik jullie zag. De spirit is zo te zien weer op peil. Ik wens jullie veel succes bij de laatste virusblokkerkuur. We zullen hier met z’n allen duimen dat het vanaf nu gewoon goed gaat!!
  Groetjes de iedereen op de praktijk
  Annelies

 3. Hoi mannen,
  Wat zal het stil zijn bij jullie zo zonder de dames. Misschien ook wel eens lekker, gewoon met mannen onder elkaar.
  Maar er is niets fijner dan in deze tijden bij elkaar te zijn.
  Goed om te horen dat er een stijgend lijntje in zit. Vast houden die lijn!
  Groetjes van Jolanda Abma

 4. Goed zo Dean, ga zo door jongen, wat ben je toch dapper!!!!!!!!!!!!!!!

  Dikke pluim voor mama die zo’n moelijke keuze moest maken i.v.m. June’s eerste schooldag. En natuurlijk ook voor papa die het zonder mama moest redden met jou hahaha, en June hoe was het op school vandaag?
  Toppers Liefs van Gertie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s