De eerste kuur virusblokker zit erin….

Het was een zware nacht

Gisteravond is de eerste behandeling met CIDOFOVIR (anti-virale stof) gestart. De toediening ervan brengt veel werk met zich mee, en de zusters hebben het al zo druk!!!
Om 18.00 eerst het medicijn PROBENECIDE, dit middel beperkt de nefrotoxiciteit die door cidofovir kan ontstaan.
Om 18.30 met Tante Tonny, Oom Bart, Pap, Mam en June nog gauw even naar het personeelsrestaurant om  een hapje te eten.( nu voel ik me nog goed  en straks weten we het nog niet.
Om 20.00 starten met de Hyperhydratie( via het infuus extra vocht toedienen, zodat de nieren goed gaan spoelen)
Om 21.00 starten met de CIDOFOVIR
Als de CIDOVOFIR erin zit moet de Hyperhydratie nog een uur blijven lopen.
1 uur na de gift nogmaals Probenecide
Om  1.00  (ik wil slapen)  plasje inleveren ter controle van de nierfunctie.
Om  5.00   nogmaals  Probenecide.
Zo de eerste behandeling met CIDOFOVIR zit erop. Gelukkig heb ik vrijwel geen last gehad van de bijwerkingen. Het enige was dat mijn maagje weer een beetje raar ging doen( maar s`middags bij de patat was dat weer over !!! )

Mijn vochtbalans (alles wat erin en eruit gaat word opgeschreven) was vandaag prima in orde. Ik kwam op nul uit, dus mijn nieren hebben het goed uitgehouden tijdens de kuur.

Vrijdag krijg ik de 2de behandeling. Deze wordt dan wel overdag gedaan want goede nacht rust is ook erg belangrijk.
Volgende week dan weer op maandag. Deze behandeling is nog heel nieuw. Als ik het goed heb begrepen ben ik de derde patient waarbij ze het in het UMCG uitproberen. Het is dus allemaal erg spannend.  Voor iedereen !!!

Vandaag stond er ineens ook bezoek op de stoep. Wendy klopte op de deur.Ze had een speciale koffiekoek uit Texel (korstjes) voor me meegenomen. Bedankt Wendy( en Familie), ook voor de mooie kaart die s`middags met de postduif kwam( dikke pakkerd terug)

Vanmiddag was het weer Bingo Time. Mams en June speelden beneden in de hal en Papa en ik op mijn kamer. Gespreide win kansen noemen ze dat, maar helaas niks Jackpot. Zou het ermee te maken hebben dat June achter de ballenbak zat???? Zeker de verkeerde ballen getrokken…… Ze hadden mij dat maar moeten laten doen…. Ik weet wel hoe je met ballen om moet gaan….Ben tenslotte een jongen

Morgenvroeg krijg ik weer een Nasopharynxspoelsel ( niet schrikken, ismaar een neuskweek) Deze kweek word dan onderzocht op het adenovirus.Ze gaan dan kijken of er al een vermindering te zien is. Ook staat er voor morgenvroeg een longfunctie op het programma, dus dat word ook weer spannend. Kijken of ik er iets meer dan die 28% van afgelopen maandag uitgeblazen krijg. We zullen zien……………..

Advertenties

2 gedachten over “De eerste kuur virusblokker zit erin….

 1. Hallo Ronckers,
  Wij zijn weer thuis aangekomen. Dat viel nog niet mee, flinke wind tegen en met ons kleine autootje is dat hard werken. Nog net (10 seconde voor vertrektijd!) de boot gehaald van half zes.
  Het heeft wel indruk op ons gemaakt hoor vandaag. Wat ingrijpend is de kuur van Dean. Wat een spanning WEER. WEER een opname. WEER,WEER en nog eens WEER. Wij kunnen het niet gemakkelijker voor jullie maken, maar we duimen hard voor jullie.
  Tot volgende week.
  Groetjes van ons allemaal!

 2. Ha die Dean,

  Jongejonge, jij bent wel erg knap hoor kerel, dat je dit allemaal zo goed doorstaat. Ik ben erg trots op je! Hopelijk wordt het virus snel uit de weg geruimd zodat je weer bergopwaarts kunt gaan!!!
  Ik duim voor je en blijf maar kaarsjes aansteken (ik heb voort eelt op m’n handen van al die lucifers, haha)

  Dikke knuffel
  Nelleke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s