Weer naar huis

Beste boeren, burgers en buitenlui.

Het is alweer een week geleden dat ik iets geschreven heb, maar er is eigenlijk weinig gebeurt.

De afgelopen week hebben we heel rustig aan gedaan. Mijn conditie moet nog worden opgebouwd dus daar werken we aan. Ik ben nu ook verkouden en dat brengt wel veel problemen met zich mee. Mijn saturatie is erg laag, vooral als ik slaap. Ik kom dan amper boven de 90 uit en dat is eigenlijk te laag. Overdag blijft mijn saturatie ook aan de lage kant kant. Met goed doorademen kom ik dan aan 96. De artsen zeggen dat mijn ouders niet zoveel daar naar moeten kijken, maar een gewoonte schakel je niet zomaar uit. We hopen maar dat dit ongemak komt door het verkouden zijn en dat het straks beter gaat.

Gisteren zijn we voor controle naar Groningen geweest. We moesten om 10.00 uur daar zijn om bloed te prikken, foto’s maken en longfunctieblazen. Om 6.30 uur hier vertrokken en na veel file leed waren we dan om 10.00 precies op de poli. Daar kregen we te horen dat we eerst een foto moesten maken. Dus eerst lachen. Daarna snel bloed prikken en dan het spannendste. Het blazen.

De afgelopen week had ik op de pico iets beter geblazen dan de week daarvoor dus nu maar hopen dat deze uitslagen klopte. Gelukkig blies ik meer 63%  dat was weer 8% meer dan de week ervoor. Nog 22% erbij en ik zit weer waar ik ooit was.

Na beraad tussen de artsen mocht ik toch weer naar huis. Het is best wel spannend. Je weet dat er iets niet goed is waardoor de saturatie laag blijft. je blaast beter en je mag naar huis, heerlijk maar raar.

In de tijd dat ik thuis ben, ben ik ook een stuk zwaarder geworden. Ik weeg ondertussen 33.5 kg en dat is 3 kg meer dan toen ik thuiskwam, allemaal vocht net zoals papa zijn buik.

Nou volgen week mogen we weer naar Groningen op dinsdag, misschien dat we de familie Abma dan zien. Kunnen we samen de UMCG route volgen. Met name het restaurant, dat is een prachtige halteplaats.

Groetjes en tot ziens.

2 gedachten over “Weer naar huis

 1. Nou Dean, ben blij weer van je te horen. Een beetje “kwakkelig” maar ja toch lekker thuis. Gauw die verkoudheid uit hoesten en dan gaat die saturatie vast omhoog.
  Groetjes thuis.

  Toi toi, Liefs Gertie

 2. Hallo Dean en de rest,
  Van harte gefeliciteerd met de 5e verjaardag van June!
  Het zal best een dag met een lach en een traan zijn geweest. Maar ik hoop dat jullie er toch van hebben genoten.
  Dus dinsdag weer richting UMCG. Best naar dat het maar niet echt beter wil gaan met Dean. Weer een opname…. Niet echt waar jullie op zitten te wachten.
  Laten we hopen dat ze achter de oorzaak kunnen komen en dit keer zonder complicaties!
  Liefs Alida

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s